Ejection problems in RemAge build

Discussion in 'Gunsmithing' started by WAHOOYAHOO, May 30, 2018.

  1. WAHOOYAHOO

    WAHOOYAHOO Member

    Messages:
    16
    Joined:
    Jan 27, 2016
    When opening the bolt, the spent casing falls loose on top of the follower and doesn't "eject". What is the likely cause of, and more importantly, remedy for this? This is a RemAge using a new 700 LA bolt and action.

    Thank you in advance,
    Erik
     
  2. J E Custom

    J E Custom Well-Known Member

    Messages:
    8,277
    Joined:
    Jul 29, 2004
    Sounds like the ejector plunger is stuck or not working at all. sometimes they get a little brass in the hole and it jams the plunger.

    J E CUSTOM
     
    Len Backus likes this.
  3. WAHOOYAHOO

    WAHOOYAHOO Member

    Messages:
    16
    Joined:
    Jan 27, 2016
    I love these forums. Solid answers from solid people.

    Thank you kind Sir.
     
  4. ShtrRdy

    ShtrRdy Well-Known Member

    Messages:
    1,276
    Joined:
    Jan 14, 2012
    If the ejector seems to be operating okay, snap a case under the extractor and see if you can pull it straight off the bolt. ( bolt removed )
     
  5. just country

    just country Well-Known Member

    Messages:
    1,133
    Joined:
    Aug 6, 2014
    morning, I had a 1950's model 700SA. the original
    chambering was 300savage. the new hart barrel and
    chamber is 22-250AI. the extracting of shell
    was marginal. smithy put a sako extractor,
    problem solved. justme gbot tum