Viewing a huntinggpsmaps.com map on my desktop ?

wk4036

Well-Known Member
Joined
Feb 28, 2010
Messages
90
Location
SW, Michigan
Ok so I figured that out but I don't get the same detail on my desktop as on my Garmin, on my desktop I don't get the property lines.
Thanks for the reply, Frank
 

GPSmaps

Well-Known Member
Joined
Dec 2, 2009
Messages
91
Location
Missoula, MT
There must be a setting wrong because there should be the exact same detail. You may have to zoom in farther or you can switch your map detail level to 'Highest' within basecamp to make all the map information load at a higher zoom level.

Check out this tutorial for more information:
Tutorial: BaseCamp Basic Tools

Thank you,
Eric
 

Dr. Vette

Well-Known Member
Joined
Dec 30, 2009
Messages
2,667
Location
Holland, MI
It works fine for me. In fact, I purchased the desktop version of the maps just so I could spend time "e-scouting" on a large screen before I ever went on a trip. I then copied the map onto the handheld Garmin with no problems.

I just wish I could copy it onto my car Garmin so I could see a larger screen when I drive, but that requires another license. I found a free map that has the borders, so that's on the car unit, and the huntinggpsmaps one with owners names is on the handheld.
 

wk4036

Well-Known Member
Joined
Feb 28, 2010
Messages
90
Location
SW, Michigan
I still have not had any luck seeing the detail on the desktop that I see on the handheld.:rolleyes:
I put the micro SD into the SD adapter and put it in my car Garmin a week ago and it was nice being able to see as you go and not use the batteries in the handheld, you can't copy it to the micro SD in the handheld and then put that in your car GPS?
 

jmden

Well-Known Member
Joined
Nov 2, 2003
Messages
2,786
Location
Washington State
Best thing I've found is to buy their software ($40--it's own seperate software so make sure you pick the right product) that inserts itself into Google Earth via a download direct from their site. Then you can really see some things you can't otherwise. I have the app on my iphone but much prefer the GE software insert and viewing it on the bigger laptop or desktop.
 

Dr. Vette

Well-Known Member
Joined
Dec 30, 2009
Messages
2,667
Location
Holland, MI
I still have not had any luck seeing the detail on the desktop that I see on the handheld.:rolleyes:
I put the micro SD into the SD adapter and put it in my car Garmin a week ago and it was nice being able to see as you go and not use the batteries in the handheld, you can't copy it to the micro SD in the handheld and then put that in your car GPS?

I will look into that, but the way it registers to one unit I am surprised you got it to work.
 

wk4036

Well-Known Member
Joined
Feb 28, 2010
Messages
90
Location
SW, Michigan
It is my brothers, he lives in Colorado so I brought it back with me to do a little research before going to Wyoming next fall.
 
Top