Problems with IOR 2.5-10 X 56.

Discussion in 'Long Range Scopes and Other Optics' started by Wiktor, Oct 21, 2004.

  1. Wiktor

    Wiktor Member

    Messages:
    5
    Joined:
    Jul 7, 2003
    Hi!!

    I bought a IOR scope 1.5-10X56 and set it up to my SAKO TRG with Sako optilock rings.

    I cant screw the rear ringts tight because If I do that I canĀ“t change power (2.5-10).

    Does anyone have the same(similar) problems??
    Is the problem because me???????????

    Best regard.
    wiktor
     
  2. 700

    700 Well-Known Member

    Messages:
    138
    Joined:
    Jun 30, 2002
    Wiktor

    Measure the diameter of the tube. It might be oversized and not true 30mm.

    Rgds

    700
     

  3. JustC

    JustC Well-Known Member

    Messages:
    453
    Joined:
    Sep 25, 2002
    It's not one of the 35mm tube's is it?
     
  4. Jim Maloney

    Jim Maloney Well-Known Member

    Messages:
    62
    Joined:
    Oct 16, 2003
    wiktor,

    Your getting the cap screws to tight on the rear. Loosen them up a bit and you'll be good to go.

    The tolerences in the rear of the scope are very close. It's pretty easy to bind up the power adjustments.

    Let me know if you need anything.

    Jim
     
  5. MachV

    MachV Well-Known Member

    Messages:
    1,385
    Joined:
    May 31, 2001
    Had sorta the same problem when I used Warn rings on a 16x.If I tightened them at all the focus ring would not adjust.Used a different set of rings and problem didnt happen.
    Some rings are not designed to be tightened against each other rather they are torqued...Badgers and NF come to mind.