close
Long Range Hunting Online Magazine


Go Back   Long Range Hunting Online Magazine > Hunting > The Basics, Starting Out

Reply

scope/rifle level

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Unread 09-08-2008, 09:37 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Texas
Posts: 13
scope/rifle level

First, howdy. I've been been hanging around and reading for a while, but this is my first post.

I've just gotten into the idea of long range shooting. I know I have a long ways to go and a lot left to learn.
OK, so here's my newbie question: Do you guys use some sort of level to ensure that your scope/rifle is level each time you shoot? One thing I have noticed is that I can shoot some good groups, but sometimes at longer ranges, consecutive groups may not be together. It occured to me that level might be the problem. Drawing a vertical line on the target butt to line up the reticle with seems to help significantly.
We have been using levels on our archery sights for a long time to improve the consistency, but I've never seen a rifle set up like this.

Thanks
Reply With Quote
  •   #2  
    Unread 09-08-2008, 10:53 AM
    Silver Member
     
    Join Date: May 2008
    Location: Sparks, Nevada
    Posts: 163
    Re: scope/rifle level

    Yes most of the guys have a level on the scope.
    Reply With Quote

      #3  
    Unread 09-08-2008, 11:40 AM
    mkg mkg is offline
    Silver Member
     
    Join Date: Nov 2007
    Location: Satillite Beach, Florida
    Posts: 178
    Re: scope/rifle level

    Aggie, Midway carries them just search for "anti-cant device"


    Mike
    Reply With Quote
      #4  
    Unread 09-08-2008, 06:06 PM
    Platinum Member
     
    Join Date: Mar 2007
    Location: MN
    Posts: 1,219
    Re: scope/rifle level

    I someone on the site had given me the idea of using an old over/under mount and drilling it out inserting a bubble level and epoxy it in. mount the scope mount on the scope of the rifle and level it true w/ the rifle and scope and off I went. Seems to take the abuse... I have shot around 100 30-06 and @380 rounds of 300 wsm and it is still working.
    __________________
    I used to re-load but now I "hand-load".
    -- Well, at least I try --
    Reply With Quote
    Reply

    Bookmarks

    Thread Tools
    Display Modes


    Similar Threads for: scope/rifle level
    Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
    Do you use a scope level to keep your rifle level? Len Backus Polls 178 04-30-2016 08:59 AM
    Flatline Ops. Inc. ACCU/LEVEL Scope Level Review ADMIN Product Reviews - Discussion 33 04-12-2015 03:10 AM
    gun, scope, bubble level .. dont look level?? bigsal5353 Long Range Hunting & Shooting 7 11-08-2012 08:58 PM
    Do you use a scope level to eliminate rifle canting? Len Backus Equipment Discussions 19 10-18-2009 05:19 AM
    Wheeler Level-level-level $18 shipped SPF sambo3006 Other Stuff For Sale 1 01-27-2008 05:12 PM


    All times are GMT -5. The time now is 12:03 AM.


    Powered by vBulletin ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
    Content Management Powered by vBadvanced CMPS
    All content ©2010-2015 Long Range Hunting, LLC